Grieks gevulde aubergine

Gevulde aubergines op z'n Grieks! Aubergines gevuld met een heerlijk gehaktmengsel, tomaat, romige feta en smaakvolle kruiden.

Hoofdgerecht 15 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel de bovenzijde met een beetje olie en peper en zout.

  2. Zet de aubergines ongeveer 30 min. in de oven tot ze zacht beginnen te worden.

  3. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de gezeefde tomaten toe en de komijn, oregano, kaneel en een snuf peper en zout. Laat dit 15 minuten pruttelen en iets indikken.

  4. Daarna zullen ook de aubergines klaar zijn. Neem ze uit de oven en schraap wat van het ingesneden vruchtvlees eruit en voeg toe aan het gehaktmengsel.

  5. Schep het gehaktmengsel in de aubergines en kruimel de feta erover. Zet de aubergines nogmaals 10 min. in de oven. Bestrooi ze vlak voor het serveren met wat verse peterselie. Ook lekker met wat rijst, puree of gebakken aardappeltjes.

Heeft het gesmaakt?
474 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!