Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Hoofdgerecht 30 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Vet de quichevorm in met een beetje boter.

  3. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en druk de naden van de plakken goed aan elkaar. Prik er daarna gaatjes in met de vork.

  4. Bestrooi met een beetje paneermeel.

  5. Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

  6. Rasp de kaas.

  7. Klop de eieren los in een kom met een garde.

  8. Voeg de room, peper en nootmuskaat toe en klop goed door elkaar. Roer als laatste de geraspte kaas en bosui in ringetjes erdoor.

  9. Verdeel de gebakken spekjes over de quichebodem en giet het eimengsel er over.

  10. Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.

  11. Tips: je kunt ook bladerdeeg gebruiken in dit recept, de quiche wordt dan wel iets vetter.

  12. Kun je geen Gruyère kaas vinden? Met ‘gewone’ geraspte kaas is dit recept ook erg lekker.

Heeft het gesmaakt?
324 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!