Mini vruchtentaartjes

Deze schattige vruchtentaartjes met custardpudding zijn lekker bij de high tea of een feestje. Beleg ze met vers fruit naar keuze.

Bakrecept 40 min + 15 min oventijd + 1 uur wachten

ingrediënten

voor 8 stuks

Vulling:

Topping:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en meng dit met een mixer tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna snel een bal van. Wikkel deze in folie en leg 30 min. in de koelkast.

  2. Maak ondertussen de custard pudding. Meng de suiker en custard poeder in een kommetje. Voeg een klein scheutje melk toe en roer tot een papje. Verwarm de melk en als deze begint te koken giet je het papje er bij. Roer met een garde door en laat indikken. Laat daarna afkoelen (dan dikt hij nog wat meer in).

  3. Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee. Prik wat gaatjes in de bodem en bak de taartbodems in 10 – 15 min. lichtbruin. Laat ze afkoelen. Schep wat custard vla in de taartbodempjes en verdeel het verse fruit erover.

  4. Bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
245 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!