Salade met zoete aardappel en feta

Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!

Hoofdgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappels in blokjes. Meng de aardappelblokjes met komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en olijfolie zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 20 tot 25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn, waarbij je ze halverwege omschept.

  2. Doe de sla in een kom. Voeg de geroosterde zoete aardappels toe met de verkruimelde feta, in reepjes gesneden gedroogde tomaatjes, fijngesneden bosuien en geroosterde amandelen. Voeg ook dun gesneden ingelegde rode ui toe, zorg ervoor dat deze goed uitgelekt is.

  3. Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing, zout en peper te mengen in een aparte kom.

  4. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig, zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn. Serveer de salade met geroosterde zoete aardappels direct. Geniet ervan!

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!