Gehaktbrood (meatloaf)

Dit Amerikaanse gehaktbrood met een laagje BBQ saus is een heerlijke afwisseling op de Hollandse gehaktbal

Hoofdgerecht 25 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 6 personen

Saus

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, bleekselderij en wortel in kleine blokjes en bak deze 5 minuutjes in een pan met olie of boter totdat ze een beetje zacht beginnen te worden. Doe het gehakt in een grote kom.

  2. Voeg de eieren, mosterd, ketchup, worcestersaus, snufje peper en zout toe en meng goed door elkaar. Voeg ook de gebakken groente toe en daarna het paneermeel en meng tot een stevige massa. Vet een cakevorm in en druk het gehaktmengsel er goed in.

  3. Zet de cakevorm met het gehaktbrood ongeveer 35 minuten in de oven. Meng ondertussen de ketchup en BBQ saus en verdeel dit over het gehaktbrood. Zet daarna nogmaals 15 minuten in de oven (50 min totaal dus).

Heeft het gesmaakt?
255 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!