Waldorfsalade

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Lunch recept 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil eventueel harde stukken van de bleekselderij met een dunschiller. Heb je fijne dunne bleekselderij? Dan is dit niet per se nodig. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.

  2. Snijd de appel in dunne staafjes (julienne). Je kunt eventueel de appel een beetje besprenkelen met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

  3. Snijd ook de druiven doormidden.

  4. Meng de appel, druiven, sla, bleekselderij door elkaar in een kom.

  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de kom. Meng zachtjes door elkaar.

  6. Voeg als laatste de walnoten grof gehakt toe en serveer de salade.

  7. Tips: Ook lekker met extra toevoegingen zoals: rozijnen, (vega)kip of kaas.

  8. Bewaar de waldorf salade afgedekt in de koelkast.

  9. Maak dit gerecht vegan door plantaardige mayonaise te gebruiken en de honing te vervangen voor agavesiroop of een andere plantaardige zoetmaker.

  10. Wil je dit gerecht als maaltijdsalade eten? Voeg er dan ongeveer 75 gram quinoa of parelcouscous aan toe.

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!