Courgette lasagne

Koolhydraatarme lasagne van plakjes courgette, tomatensaus en parmezaanse kaas

Hoofdgerecht 45 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit wat olijfolie aan in een pan. Fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je verder gaat met de courgettes.

  2. Snijd de courgette d.m.v. van de mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Haal ze door de bloem. Verhit wat olie in een (grill)pan en grill de plakken een minuut of 3 en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Vet een ovenschaal in en verdeel wat tomatensaus over de bodem. Leg hierop een paar plakjes courgette. Verdeel hierover een paar dunne plakjes mozzarella en wat geraspte parmezaanse kaas. Leg er ook af en toe een paar blaadjes basilicum tussen. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Zet de ovenschotel 30 min in de oven. Voor een krokant korstje zet je de laatste paar minuten de grill er bij aan.

  3. Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten, abonneer je dan op mijn Youtube kanaal

Heeft het gesmaakt?
161 stemmen Bedankt voor je stem!

Receptvideo

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!