Spruitjes met walnoten uit de oven

Geniet van deze heerlijke spruitjes uit de oven, geroosterd met knapperige walnoten voor een smaakvol en gezond bijgerecht.

Bijgerecht 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de spruitjes en kook ze 5 minuten voor in een pan met water en giet ze af. Snijd de knoflook in dunne plakjes of in stukjes. Snipper ook de ui fijn. Schep de voorgekookte spruitjes om met de ui en knoflook.

  2. Doe het spruiten-mengsel in een ovenschaal en verdeel de walnoten erover en besprenkel wat olie en bestrooi met peper en zout. Zet de spruitjes 25 min. in de oven. Haal ze daarna uit de oven en spuit er wat balsamico crème over.

Heeft het gesmaakt?
250 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!