Mini oliebollen met ananas

Recept voor het maken van mini oliebollen met ananas, maar ook te gebruiken als basisrecept

Hapjes en snacks 30 min + 1 uur wachten

ingrediënten

voor 35 stuks

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de suiker en gist door de melk. Zeef de bloem in een kom en roer het melk-mengsel erdoor. Voeg een snufje zout toe. Roer met een houten lepel of een mixer het ei erdoor en als dit goed is opgenomen de ananas stukjes. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat ongeveer een uur rijzen op een warme plek zoals bij de verwarming of in de oven op 30 graden.

  2. Verhit een pan met zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden. Doop twee lepeltjes even in de olie en schep een beetje van het beslag in de pan. Het moet meteen gaan bruisen anders is het vet nog niet heet genoeg. Draai ze op tijd om zodat ook de andere zijde mooi bruin wordt. Ze zijn in ca 2 min klaar, als je normaal formaat oliebollen maakt 3 a 4 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bestrooi met wat poedersuiker voor je ze opdient.

  3. Tip: probeer ook eens dit heerlijke oliebollen recept met krenten of appel.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!

Receptvideo

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!