Roomkaas truffel amuse

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

Voorgerecht 20 min

ingrediënten

voor 30 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de roomkaas en de mascarpone met een mixer of met een garde doorelkaar tot er geen klontjes meer zijn. Neem met 2 theelepels een schepje van het mengsel uit de kom. Rol dit door de sesamzaadjes met je vingers en vorm eventueel met je hand nog iets beter in vorm.

  2. Doe dit ook met de bieslook en de pecannoten.

  3. Prik een tomaatjes aan een prikker en prik deze in het bieslook balletjes. Prik een stukje ham aan een prikker en doe deze in de sesam balletjes. Doe dit ook met de abrikozen en de pecan balletjes. Je kunt ook eventueel andere smaak combinaties gebruiken. Bewaar de roomkaasballetjes in de koelkast.

  4. Bekijk hier het filmpje van het recept.



    Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.

Heeft het gesmaakt?
146 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!