Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

3 soorten bruschettas

 
3 verschillende bruschetta's met pesto, tomaat, mozzarella, parmaham, rucola en paprika. Leuk hapje voor op een feestje of als voorgerecht
 
MET ROOMKAAS EN GEROOSTERDE PAPRIKA:
Ingrediënten
3 sneetjes stokbrood
1 eetl pijnboompitjes
1/2 geroosterde paprika (uit pot)
2 eetl roomkaas
 
Bereiding
Rooster de pijnboompitjes in een klein pannetje zonder boter of olie goudbruin. Snijd de geroosterde paprika in dunne reepjes. Smeer de roomkaas op de sneetjes stokbrood en beleg met reepjes geroosterde paprika en bestrooi met de pijnboompitjes
 
MET PESTO EN PARMAHAMROLLETJES:
Ingrediënten
3 sneetjes stokbrood
2 eetl groene pesto
3 plakjes parmaham
Handje rucola
 
Bereiding
Verdeel de rucola in 3 hoopjes en leg op de plakjes parmaham en rol ze op. Besmeer de sneetjes met groene pesto en leg de rolletjes met rucola er op.
 
MET MOZZARELLA EN TOMAAT
Ingrediënten
3 sneetjes stokbrood
2 eetl groene pesto
1 tomaat
½ bol mozzarella
 
Bereiding
Was de tomaat en snijd in plakken. Snijd ook de mozzarella in plakken. Verdeel de pesto over de sneetjes stokbrood en beleg met de mozzarella en tomaat. Deze bruschetta’s zijn ook lekker als je ze 3 min verwarmd in een oven op 180 graden.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×