Zelfgemaakte soesjes met slagroom

Deze gevulde soesjes met slagroom en aardbeien zijn leuk om uit te delen of voor bij de high tea

Bakrecept 45 min + 20 oventijd

ingrediënten

voor 40 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat smelten. Zeef de bloem en een snufje zout er bij en roer met een houten lepel door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur garen.

  2. Mix de eieren een voor een er door. Het resultaat is een plakkerig beslag. Schep dit in een spuitzak (liefst met rond spuitmondje) en maak hoopjes van ca 4 cm doorsnede op de bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de soesjes. Ik heb ze in 2 porties gebakken. Bak de soesjes in ca 20 minuten gaar en iets bruin. Maak tussendoor de ovendeur niet open en als ze klaar zijn laat je de ovendeur minimaal 10 minuten op een kiertje staan. Zo voorkom je dat ze inzakken.

  3. Klop de slagroom met de klop-fix en suiker stijf. Als de soesjes helemaal zijn afgekoeld knip je ze voorzichtig met een schone keukenschaar open en het bovenste gedeelte er af. Als je gaat snijden heb je kans dat je ze kapot drukt. Spuit of schep wat van de slagroom op de onderste helft. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de slagroom. Leg het bovenste gedeelte van het soesje er op.

  4. Bewaar de soesjes in de koelkast. Wil je ze een dag van te voren maken dan is het aan te raden om de ongevulde soesjes te bewaren in een afgedekte trommel en ze een paar uur of vlak van te voren te vullen met slagroom en de aardbeien.

Heeft het gesmaakt?
57 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!