Gevulde kip met pistachenootjes

Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper

Hoofdgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de kipfilets net niet helemaal dwars doormidden. Bestrooi de binnenzijde met peper en zout. Hak de pistache samen met de rode peper en peterselie fijn in een keukenmachine. Voeg een scheut olijfolie toe en meng nog kort even mee. Verdeel het pistache mengsel over de binnenzijde van de kipfilets en klap ze dicht. Wikkel ze in een plak parmaham en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg eventueel nog wat hele pistachenootjes naast de kip in de ovenschaal. Zet de kip ongeveer 20 minuten in de oven, controleer daarna even of de kip goed gaar is. Zo niet dan zet nog even terug in de oven. Bedruip tussendoor een paar keer met het braadvocht. Lekker met wat aardappeltjes of een frisse salade.

Heeft het gesmaakt?
123 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!