Indische varkenshaas

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Hoofdgerecht 25 min + 30 min wachten

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Braad de varkenshaasjes kort in margarine aan beide zijden mooi bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee totdat de ui glazig is. Voeg ketjap, ketoembar, laos, sambal, citroen, zout en peper toe. Zet het vuur uit en schep de marinade goed over het vlees. Laat een half uurtje staan zodat het kan intrekken. Voor het opdienen het geheel kort verwarmen en dan de gestampte cashewnoten over de eventueel in mootjes gesneden varkenshaasjes strooien. Lekker met wat gewokte groenten en rijst.

Heeft het gesmaakt?
60 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!