Dessert sushi met fruit

Dit nagerecht met zoete dessertrijst en fruit ziet er niet alleen leuk uit maar smaakt ook heerlijk

Nagerecht 50 min

ingrediënten

voor 16 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng de dessertrijst met de kokosmelk, water, vanillesuiker en gewone suiker aan de kook. Laat dit al roerende 12 min pruttelen, pas op want de onderkant verbrand snel. Als het al het vocht is opgenomen en er een witte brij is ontstaan zet je het vuur uit en laat je de rijst afkoelen. Was, schil en snijd ondertussen het fruit en de garnering in plakjes. Als de rijst helemaal of grotendeels is afgekoeld dan kun je er vormpjes mee maken. Maak je handen een beetje vochtig met water en neem een kleine eetlepel rijst in je handpalm en kneed er langwerpige vormpjes van. Leg ze op een schaal of bordje en leg de plakjes fruit erop. De kokos kun je in kleine stukjes snijden en zachtjes in de rijst steken. Bewaar de sushi met fruit zolang in de koelkast of serveer direct.

  2. Lees hier alles over het zelf maken van sushi inclusief handige tips en recepten.

Heeft het gesmaakt?
89 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!