Bifteki met feta

Probeer eens deze lekkere Griekse gehaktballen met feta

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de ui of snipper hem heel fijn en meng met het gehakt, kruiden, knoflook, citroensap, ei en paneermeel. Kneed tot een stevig gehakt en voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe. Snijd de feta in plakken van ca 1 cm dik.

  2. Neem 1/6 deel van het gehakt en maak een balletje in je hand en druk deze plat. Leg de feta in het midden en vouw het gehakt er om geen en kneed voorzichtig tot een langwerpige iets platte gehaktbal.

  3. Zorg dat alle naden goed dicht zijn. Bak de bifteki in een (grill)pan in ongeveer 15 mooi bruin aan alle kanten. Serveer met Knoflooksaus of tzatziki. Lekker met salade, rijst of aardappeltjes.

Heeft het gesmaakt?
173 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!