Falafel met couscous salade

Falafelballetjes combineren perfect bij deze lekkere kruidige couscoussalade met aubergine, serveer met wat brood en yoghurt voor een feestmaal!

Hoofdgerecht 60 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de falafelballetjes. Wel de couscous in een kom of pannetje met heet water en bouillonblokje. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit een pan met een beetje olie en bak de blokjes aubergine ca. 8 minuten.

  2. Schep ze daarna samen met de plakjes komkommer, granaatappelpitten, munt, peterselie en amandelen door de couscous. Verhit een flinke scheut nieuwe olie in de pan en bak de falafel 3 minuten aan beide zijdes tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de couscous met wat feta, de zelfgemaakte falafel, brood en kommetje yoghurt met een beetje olie.

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!