Chocolade muffins

Lekker recept voor zelfgemaakte chocolade muffins. Met maar 7 basisingrediënten heb je deze chocolade muffins binnen 25 minuten in de oven staan. Ook leuk om te maken met kids.

Bakrecept 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 18 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Doe de slagroom in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.

  3. Zeef het bakmeel, cacaopoeder en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.

  4. Hak de chocolade in stukjes. Schep ca. ⅔ deel door het chocoladebeslag.

  5. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net iets onder de rand. Verdeel de rest van de stukjes chocolade over de bovenkant van de muffinvormpjes.

  6. Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!