Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappel ovenschotel met gehakt

Makkelijke ovenschotel met aardappels, gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas

Ingrediënten
  • 200 gr gehakt
  • 450 gr halve aardappels (in schil)
  • 125 gr champignons
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • Snuf italiaanse kruiden
  • 1 klein uitje
  • 1/2 klein blikje mais
  • 75 gr ontbijtspek
  • 1/2 courgette
  • Handje geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe het spek in ene pan en voeg na een paar minuten de gesnipperde ui toe. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Als de oven warm is doe je de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie en een snuf peper en zout. Zet de aardappels 10 min in de oven.

ovenschotel_aardappel_01.jpg
ovenschotel_aardappel_02.jpg
ovenschotel_aardappel_03.jpg
ovenschotel_aardappel_04.jpg

Voeg de champignons toe aan het gehakt en roer daarna de tomatenpuree en een snuf Italiaanse kruiden er door. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg deze met de mais toe aan het gehakt. Haal de ovenschaal uit de oven en schep het gehaktmengsel door de aardappels. Bestrooi met kaas en zet nog 20 min in de oven.

Voor dit recept kun je makkelijk de ingrediënten verdubbelen voor een grote ovenschotel voor ca 4 tot 6 personen

Beoordeling (558 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel