Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel ovenschotel met gehakt

Makkelijke ovenschotel met aardappels, gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas

Ingrediënten
  • 200 gr gehakt
  • 450 gr halve aardappels (in schil)
  • 125 gr champignons
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • Snuf italiaanse kruiden
  • 1 klein uitje
  • 1/2 klein blikje mais
  • 75 gr ontbijtspek
  • 1/2 courgette
  • Handje geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe het spek in ene pan en voeg na een paar minuten de gesnipperde ui toe. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Als de oven warm is doe je de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie en een snuf peper en zout. Zet de aardappels 10 min in de oven.

Voeg de champignons toe aan het gehakt en roer daarna de tomatenpuree en een snuf Italiaanse kruiden er door. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg deze met de mais toe aan het gehakt. Haal de ovenschaal uit de oven en schep het gehaktmengsel door de aardappels. Bestrooi met kaas en zet nog 20 min in de oven.

Voor dit recept kun je makkelijk de ingrediënten verdubbelen voor een grote ovenschotel voor ca 4 tot 6 personen

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×