Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel ovenschotel met gehakt

Makkelijke ovenschotel met aardappels, gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe het spek in ene pan en voeg na een paar minuten de gesnipperde ui toe. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Als de oven warm is doe je de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie en een snuf peper en zout. Zet de aardappels 10 min in de oven.

 Voeg de champignons toe aan het gehakt en roer daarna de tomatenpuree en een snuf Italiaanse kruiden er door. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg deze met de mais toe aan het gehakt. Haal de ovenschaal uit de oven en schep het gehaktmengsel door de aardappels. Bestrooi met kaas en zet nog 20 min in de oven.

 Voor dit recept kun je makkelijk de ingrediënten verdubbelen voor een grote ovenschotel voor ca 4 tot 6 personen

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.