Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelgratin met champignons

Een lekkere combi van aardappelgratin met champignons en truffel in een eenpersoons schaaltje

Ingrediënten
600 gr aardappels
125 ml slagroom
1 ei
250 gr kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
3 eetl olijfolie met truffel
Peper en zout
Boter om in te vetten
 
Materialen
4 ovenschaaltjes
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet ze dan af. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes en bak ze in 1 eetl olijfolie met truffel. Bak ze ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur totdat het meeste vocht is verdwenen. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Schep 1/8 van de aardappeltjes er in en daarna 1/8 van de champignons met knoflook. Bestrooi met peper en zout. Schep er daarna nog een laagje aardappeltjes en een laagje champignons op en bestrooi weer met een beetje peper en zout. Klop het ei los met de slagroom en giet dit over de gevulde ovenschaaltjes. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie. Zet ze 40 minuten in de oven, haal na 20 minuten de folie er af en besprenkel ze met olijfolie met truffel.
 
 
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)