Aardappelgratin met champignons

Een lekkere combi van aardappelgratin met champignons en truffel in een eenpersoons schaaltje

Ingrediënten
600 gr aardappels
125 ml slagroom
1 ei
250 gr kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
3 eetl olijfolie met truffel
Peper en zout
Boter om in te vetten
 
Materialen
4 ovenschaaltjes
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet ze dan af. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes en bak ze in 1 eetl olijfolie met truffel. Bak ze ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur totdat het meeste vocht is verdwenen. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Schep 1/8 van de aardappeltjes er in en daarna 1/8 van de champignons met knoflook. Bestrooi met peper en zout. Schep er daarna nog een laagje aardappeltjes en een laagje champignons op en bestrooi weer met een beetje peper en zout. Klop het ei los met de slagroom en giet dit over de gevulde ovenschaaltjes. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie. Zet ze 40 minuten in de oven, haal na 20 minuten de folie er af en besprenkel ze met olijfolie met truffel.
 
 
 
30 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.