Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappelgratin met champignons

Een lekkere combi van aardappelgratin met champignons en truffel in een eenpersoons schaaltje

Ingrediënten
600 gr aardappels
125 ml slagroom
1 ei
250 gr kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
3 eetl olijfolie met truffel
Peper en zout
Boter om in te vetten
 
Materialen
4 ovenschaaltjes
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet ze dan af. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes en bak ze in 1 eetl olijfolie met truffel. Bak ze ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur totdat het meeste vocht is verdwenen. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Schep 1/8 van de aardappeltjes er in en daarna 1/8 van de champignons met knoflook. Bestrooi met peper en zout. Schep er daarna nog een laagje aardappeltjes en een laagje champignons op en bestrooi weer met een beetje peper en zout. Klop het ei los met de slagroom en giet dit over de gevulde ovenschaaltjes. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie. Zet ze 40 minuten in de oven, haal na 20 minuten de folie er af en besprenkel ze met olijfolie met truffel.
 
 
 
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel