Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelgratin

Snelle en lekkere aardappelgratin op smaak gebracht met knoflook en tijm met een lekker korstje kaas

Ingrediënten
700 gr voorgekookte aardappelschijfjes
250 ml melk
250 ml slagroom
Verse tijm
2 teentjes knoflook
1 ei
Peper en zout
Boter om in te vetten
50 gr geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal  
 
Bereiding
Kneus de teentjes knoflook met een mes. Verwarm de melk en slagroom in een pannetje en voeg de gekneusde teentjes knoflook toe. Bind een paar takjes tijm bij elkaar en voeg deze ook toe aan de melk. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten op zacht vuur staan. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes er over. Bestrooi met flink wat peper en zout. Laat de melk een beetje afkoelen en verwijder de knoflook en de tijm. Roer het eitje er door (zorg er voor dat de melk niet meer te heet is anders gaat het ei al stollen). Giet de het melk-roommengsel over de aardappeltjes totdat ze allemaal net onder staan. Verdeel de kaas er over en zet 30 minuten in de oven. Controleer even of de aardappeltjes goed gaar zijn, en zet ze anders nog 10 minuten in de oven.
 
 
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×