Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappelpuree met knoflook

Deze puree met knoflook, parmezaanse kaas en bosui is weer eens iets anders, lekker bij zowel vlees als vis

Ingrediënten 
1 kg kruimige aardappelen
4 teentjes knoflook
peper en zout
4 bosuitjes
75 gr parmezaanse kaas
scheutje melk
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Schil de aardappels en pel de knoflook. Kook de aardappels met de teentjes knoflook in ongeveer 20 min gaar en giet af. Pureer de aardappels met de knoflook met een stamper fijn.
 
aardappelpuree met knoflook 01
aardappelpuree met knoflook 01
aardappelpuree met knoflook 01
Voeg een scheutje melk, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep door de puree. Rasp als laatste de kaas bij de puree. Lekker bij een stukje vlees of vis.
 
 
Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread