Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappels met zure room

Makkelijk bijgerecht van aardappeltjes uit de oven met bieslook en zure room

Ingredienten
800 gr vastkokende aardappeltjes in schil
Zeezout
2 eetl olijfolie
Bosje verse bieslook
125 gr zure room
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappeltjes goed schoon (je kunt ze ook schillen). Snijd de aardappeltjes in stukken en kook deze 5 minuten in een ruime hoeveelheid water en giet ze daarna af en laat ze een paar minuutjes droogstomen. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Hak de bieslook fijn en schep deze door de aardappelen. Bestrooi met wat gemalen zeezout en zet ongeveer 20 min in de oven. Controleer altijd even of de aardappeltjes gaar zijn. Schep ze in een kom en verdeel de zure room er over.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×