Aardappels met zure room

Makkelijk bijgerecht van aardappeltjes uit de oven met bieslook en zure room

Ingredienten
800 gr vastkokende aardappeltjes in schil
Zeezout
2 eetl olijfolie
Bosje verse bieslook
125 gr zure room
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappeltjes goed schoon (je kunt ze ook schillen). Snijd de aardappeltjes in stukken en kook deze 5 minuten in een ruime hoeveelheid water en giet ze daarna af en laat ze een paar minuutjes droogstomen. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Hak de bieslook fijn en schep deze door de aardappelen. Bestrooi met wat gemalen zeezout en zet ongeveer 20 min in de oven. Controleer altijd even of de aardappeltjes gaar zijn. Schep ze in een kom en verdeel de zure room er over.

 

Vind je dit leuk?
39 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!