Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelsalade met gedroogde tomaat

Lekkere snelle zomerse salade met krieltjes, rode ui, walnoten en gedroogde tomaten met yoghurt dressing 

Ingrediënten
Zak a 400 gr voorgekookte krieltjes
1 potje gedroogde tomaatjes
1 rode ui
50 gr walnoten
2 eetl yoghurt
1 eetl mayonaise
Bosje verse peterselie, fijngehakt
Peper en zout
 
Bereiding
Doe de krieltjes met een eetlepel water in een afgesloten magnetronbestendig bakje. Kook de krieltjes ongeveer 4 min op 700 watt en laat ze daarna uitlekken en afkoelen in een vergiet. Meng de mayonaise, yoghurt, peterselie, peper en zout door elkaar. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de ui in dunne ringen en meng met de aardappeltjes, tomaatjes en walnoten. Giet de yoghurt dressing er over en schep alles goed door elkaar. Proef of er eventueel nog een beetje peper en zout bij moet. Bewaar tot het serveren afgedekt in de koelkast. Ook lekker voor bij de bbq of als lunch tijdens een warme dag.

 

Bekijk hier de klassieke aardappelsalade

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×