Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappeltortilla

Dit spaanse gerecht kan niet ontbreken bij een tapasavondje!

 
Ingrediënten
1 grote ui
3 medium aardappelen of 350 gr krieltjes
6 eieren
Zwarte peper
(zee)zout
Handje rucola
1/2 eetl provenciaalse kruiden
Boter om in te bakken
 
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten. Pel ondertussen de ui en snipper hem grof. Snij de gekookte aardappelen in stukken, ongeveer 3 bij 3 cm. Verhit de boter en bak deze aardappelen samen met de ui in een hoge koekenpan of hapjespan ongeveer 5 minuutjes. Klop de eieren met peper en zout los in een kom. Schenk het eimengsel over de aardappelen en ui en laat het ei over de hele bodem mooi uitvloeien. Bestrooi met wat provenciaalse kruiden. Zet het vuur klein en leg een deksel op de pan. Laat het geheel in ongeveer 15 min langzaam stollen. Serveer de tortilla met rucola.
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst