Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappeltortilla

Dit spaanse gerecht kan niet ontbreken bij een tapasavondje!

 
Ingrediënten
1 grote ui
3 medium aardappelen of 350 gr krieltjes
6 eieren
Zwarte peper
(zee)zout
Handje rucola
1/2 eetl provenciaalse kruiden
Boter om in te bakken
 
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten. Pel ondertussen de ui en snipper hem grof. Snij de gekookte aardappelen in stukken, ongeveer 3 bij 3 cm. Verhit de boter en bak deze aardappelen samen met de ui in een hoge koekenpan of hapjespan ongeveer 5 minuutjes. Klop de eieren met peper en zout los in een kom. Schenk het eimengsel over de aardappelen en ui en laat het ei over de hele bodem mooi uitvloeien. Bestrooi met wat provenciaalse kruiden. Zet het vuur klein en leg een deksel op de pan. Laat het geheel in ongeveer 15 min langzaam stollen. Serveer de tortilla met rucola.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×