Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappeltortilla

Dit spaanse gerecht kan niet ontbreken bij een tapasavondje!

 
Ingrediënten
1 grote ui
3 medium aardappelen of 350 gr krieltjes
6 eieren
Zwarte peper
(zee)zout
Handje rucola
1/2 eetl provenciaalse kruiden
Boter om in te bakken
 
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten. Pel ondertussen de ui en snipper hem grof. Snij de gekookte aardappelen in stukken, ongeveer 3 bij 3 cm. Verhit de boter en bak deze aardappelen samen met de ui in een hoge koekenpan of hapjespan ongeveer 5 minuutjes. Klop de eieren met peper en zout los in een kom. Schenk het eimengsel over de aardappelen en ui en laat het ei over de hele bodem mooi uitvloeien. Bestrooi met wat provenciaalse kruiden. Zet het vuur klein en leg een deksel op de pan. Laat het geheel in ongeveer 15 min langzaam stollen. Serveer de tortilla met rucola.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×