Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeientaartjes

Leuk gebakje voor als je visite krijgt: zelfgemaakte tartelettes met zoete mascarpone room en aardbeien met gelei

Ingredienten
Deeg:
90 gr boter + om in te vetten
150 gr bloem + om in te vetten
75 gr suiker
½ ei
snufje zout
 
Topping:
75 gr + 50 gr aardbeien
2 blaadjes gelatine
2 eetl suiker
1 eetl citroensap
2 eetl water
 
Room:
125 gr mascarpone
1 zakje vanillesuiker
1 eetl citroensap
 
Materiaal:
4 tartelette vormpjes van ca 10 cm
Mixer met deeghaken
 
Bereiding
Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en meng dit met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna snel een bal van. Wikkel deze in folie en leg 30 min in de koelkast. Meng ondertussen de mascarpone met de vanillesuiker en citroensap en verwarm de oven voor op 180 graden.Vet 4 tartelette vormpjes in met een beetje boter en bebloem ze lichtjes.
 
aardbeien tartelettes 01
aardbeien tartelettes 01
aardbeien tartelettes 01
aardbeien tartelettes 01
Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee. Prik wat gaatjes in de bodem en bak de taartbodems in 10 -15 min lichtbruin. Laat ze afkoelen. Besmeer ze met een laag van het zoete mascarpone mengsel. Snijd ongeveer 75 gr aardbeien in schijfjes en beleg de taartjes hiermee.
 
aardbeien tartelettes 01
aardbeien tartelettes 01
aardbeien tartelettes 01
aardbeien tartelettes 01
Prak de andere 50 gr aardbeien fijn en verwam deze met 2 eetl suiker, 1 eetl citroensap en 2 eetl water in een pannetje. Kook deze zachtjes 5 min. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp deze daarna uit. Voeg toe aan de aardbeienpuree en laat het mengsel wat afkoelen. Wacht totdat de gelei de juiste dikte heeft, hij moet niet te warm en vloeibaar zijn maar ook niet te koud en dik. Bestrijk de aardbeientaartjes hiermee en laat de gelei verder opstijven.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×