Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Abrikozen met pistache dessert

Yoghurt met zoete warme abrikozen bestrooid met pistachenootjes
Ingrediënten
50 gr suiker
1 kaneelstokje (of 1 theelepel kaneelpoeder)
400 gr Griekse yoghurt
40 gr pistachenootjes, ongezouten
1 eetlepel honing
1 theelepel kaneel
Paar saffraandraadjes
4 of meer kleine abrikozen op sap
 
Bereiding
Hak de pistachenootjes fijn en halveer de abrikozen. Verhit 250 ml water, suiker, honing, saffraan en kaneel in een pannetje en voeg de abrikozen toe. Laat de vruchten ongeveer 15 minuten in het pannetje op zacht vuur staan. Roer 1 theelepel kaneelpoeder door de yoghurt en verdeel over 4 glazen. Serveer de abrikoosjes op de yoghurt en schenk er wat warm sap uit het pannetje over. Strooi er als laatste wat pistachenootjes over.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.