Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Abrikozen met pistache dessert

Yoghurt met zoete warme abrikoosjes bestrooid met pistachenootjes

 
Ingrediënten
50 gr suiker
1 kaneelstokje (of 1 theel kaneelpoeder)
400 gr griekse yoghurt
40 gr pistachenootjes, ongezouten
1 eelt honing
1 theel kaneel
Paar saffraandraadjes
4 of meer kleine abrikoosjes op sap
 
Bereiding
Hak de pistachenootjes fijn en halveer de abrikoosjes. Verhit 250 ml water, suiker, honing, saffraan en kaneel in een pannetje en voeg de abrikoosjes toe. Laat de vruchten ongeveer 15 minuten in het pannetje op zacht vuur staan. Roer 1 theel kaneelpoeder door de yoghurt en verdeel over 4 glazen. Serveer de abrikoosjes op de yoghurt en schenk er wat warm sap uit het pannetje over. Strooi er als laatste wat pistachenootjes over.
 

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×