Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Abrikozen met pistache dessert

Yoghurt met zoete warme abrikoosjes bestrooid met pistachenootjes

 
Ingrediënten
50 gr suiker
1 kaneelstokje (of 1 theel kaneelpoeder)
400 gr griekse yoghurt
40 gr pistachenootjes, ongezouten
1 eelt honing
1 theel kaneel
Paar saffraandraadjes
4 of meer kleine abrikoosjes op sap
 
Bereiding
Hak de pistachenootjes fijn en halveer de abrikoosjes. Verhit 250 ml water, suiker, honing, saffraan en kaneel in een pannetje en voeg de abrikoosjes toe. Laat de vruchten ongeveer 15 minuten in het pannetje op zacht vuur staan. Roer 1 theel kaneelpoeder door de yoghurt en verdeel over 4 glazen. Serveer de abrikoosjes op de yoghurt en schenk er wat warm sap uit het pannetje over. Strooi er als laatste wat pistachenootjes over.
 

 

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst