Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Abrikozen met pistache dessert

Yoghurt met zoete warme abrikoosjes bestrooid met pistachenootjes

 
Ingrediënten
50 gr suiker
1 kaneelstokje (of 1 theel kaneelpoeder)
400 gr griekse yoghurt
40 gr pistachenootjes, ongezouten
1 eelt honing
1 theel kaneel
Paar saffraandraadjes
4 of meer kleine abrikoosjes op sap
 
Bereiding
Hak de pistachenootjes fijn en halveer de abrikoosjes. Verhit 250 ml water, suiker, honing, saffraan en kaneel in een pannetje en voeg de abrikoosjes toe. Laat de vruchten ongeveer 15 minuten in het pannetje op zacht vuur staan. Roer 1 theel kaneelpoeder door de yoghurt en verdeel over 4 glazen. Serveer de abrikoosjes op de yoghurt en schenk er wat warm sap uit het pannetje over. Strooi er als laatste wat pistachenootjes over.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×