Ananas toetje van de BBQ

Heerlijke frisse afsluiter van de barbecue; pakketjes met verse ananas, munt en rum

Ingrediënten
1 ananas
Verse blaadjes munt
4 eetl rietsuiker
8 eetl rum (witte of bruine)
 
Materialen
Aluminiumfolie
 
Bereiding
Snijd de boven en onderzijde van de ananas af. Snijd daarna de rest van de schil er af en snijd het vruchtvlees in 8 plakken. Scheur 8 stukken aluminiumfolie af en leg de plakjes ananas in het midden. Hak de munt grof en verdeel deze samen met de rietsuiker over de pakketjes. Schenk er een scheutje rum over (ongeveer 1 eetl) en vouw de aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes ongeveer 5 min op de bbq. Je kunt ze ook 8 min op 200 graden in de oven verwarmen. Het binnenste gedeelte van de ananas is misschien wat hard, dat kun je er eventueel uitsnijden. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
 
24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.