Appel banaan crumble

Een smakelijke variant op de originele appelcrumble; met plakjes banaan en citroen

 

 

Ingrediënten
2 appels
1 eetl citroensap
1 banaan
75 gr suiker + 3 eetl suiker
150 gr bloem
100 gr boter + om in te vetten 
 
Materialen
Ovenschaal  
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng 75 gr suiker en de bloem in een kom door elkaar. Snijd de boter er door heen en wrijf daarna met je handen door het deeg totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Schil ook de banaan en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Verdeel de appel en banaan over de bodem. Besprenkel met citroensap en bestrooi met 3 eetl suiker. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en zet 30 minuten in de oven. Lekker met een toefje slagroom. 

 

 
70 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.