Appel banaan crumble
Een smakelijke variant op de originele appelcrumble; met plakjes banaan en citroen
Ingrediënten
2 appels
1 eetl citroensap
1 banaan
75 gr suiker + 3 eetl suiker
150 gr bloem
100 gr boter + om in te vetten
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng 75 gr suiker en de bloem in een kom door elkaar. Snijd de boter er door heen en wrijf daarna met je handen door het deeg totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Schil ook de banaan en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Verdeel de appel en banaan over de bodem. Besprenkel met citroensap en bestrooi met 3 eetl suiker. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en zet 30 minuten in de oven. Lekker met een toefje slagroom.