Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appelbeignets uit de oven

Oud en nieuw recept: snelle appelbeignets zonder te frituren

Ingredienten
10 plakjes roomboter bladerdeeg
1 a 2 stevige appels (afhankelijk van de grootte)
Snufje kaneel
40 gr suiker
1 ei

Materialen

Taartvormpjes van ca 10 tot 12 cm doorsnede
Appelboor
Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appel. Schil de appel en snijd deze in plakken van ca 0,5 tot 1 cm dik. Leg een plak appel op een vel bladerdeeg en maak het rondom de appel een beetje vochtig met water.
 
appelbeignets uit de oven01appelbeignets uit de oven02appelbeignets uit de oven03 appelbeignets uit de oven04
Bestrooi de appel met wat kaneel en schep er een theel suiker in het gat. Dek de appel af met een ander vel bladerdeeg en druk deze zachtjes rondom de appel aan. Druk met een taartvormpje rondom de appel en verwijder het overtollige bladerdeeg. Als de appelbeignet aan het taartvormpje blijft plakken kun je deze bestuiven met wat bloem. Leg de appelbeignets op de bekleedde bakplaat. Klop het eitje los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met de resterende suiker en zet ongeveer 25 min in de oven.

 

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×