Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appels in bladerdeeg

Makkelijk en lekker nagerecht van appels met rozijnen in een krokant jasje uit de oven
 
Ingrediënten
4 appels (als het kan goudrenetten)
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 theel kaneel
30 gr boter
100 gr basterdsuiker
1 eelt suiker
2 eelt rozijnen
1 ei
 
Materialen
Appelboor
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 gaden. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de boter met de basterdsuiker, kaneel en rozijnen en vul de holtes in de appels. Vouw een velletje bladerdeeg om de onderkant van de appel. Leg er daarna een velletje bladerdeeg bovenop de appel en druk deze goed vast aan het onderste bladerdeegvelletje. Draai eventueel de appel in het deeg een paar keer in je handen zodat het deeg egaal wordt. Klop het ei los en bestrijk het deeg met het ei. Bestrooi met een snufje kaneel en een klein beetje suiker. Zet ze 25 minuten in de oven op een stuk bakpapier. Haal ze daarna uit de oven en laat een paar minuten afkoelen en serveer ze lauwwarm.
 
Beoordeling (50 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread