Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appels in bladerdeeg

Makkelijk en lekker nagerecht van appels met rozijnen in een krokant jasje uit de oven
 
Ingrediënten
4 appels (als het kan goudrenetten)
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 theel kaneel
30 gr boter
100 gr basterdsuiker
1 eelt suiker
2 eelt rozijnen
1 ei
 
Materialen
Appelboor
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 gaden. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de boter met de basterdsuiker, kaneel en rozijnen en vul de holtes in de appels. Vouw een velletje bladerdeeg om de onderkant van de appel. Leg er daarna een velletje bladerdeeg bovenop de appel en druk deze goed vast aan het onderste bladerdeegvelletje. Draai eventueel de appel in het deeg een paar keer in je handen zodat het deeg egaal wordt. Klop het ei los en bestrijk het deeg met het ei. Bestrooi met een snufje kaneel en een klein beetje suiker. Zet ze 25 minuten in de oven op een stuk bakpapier. Haal ze daarna uit de oven en laat een paar minuten afkoelen en serveer ze lauwwarm.
 
Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst