Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appels in bladerdeeg

Makkelijk en lekker nagerecht van appels met rozijnen in een krokant jasje uit de oven
 
Ingrediënten
4 appels (als het kan goudrenetten)
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 theel kaneel
30 gr boter
100 gr basterdsuiker
1 eelt suiker
2 eelt rozijnen
1 ei
 
Materialen
Appelboor
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 gaden. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de boter met de basterdsuiker, kaneel en rozijnen en vul de holtes in de appels. Vouw een velletje bladerdeeg om de onderkant van de appel. Leg er daarna een velletje bladerdeeg bovenop de appel en druk deze goed vast aan het onderste bladerdeegvelletje. Draai eventueel de appel in het deeg een paar keer in je handen zodat het deeg egaal wordt. Klop het ei los en bestrijk het deeg met het ei. Bestrooi met een snufje kaneel en een klein beetje suiker. Zet ze 25 minuten in de oven op een stuk bakpapier. Haal ze daarna uit de oven en laat een paar minuten afkoelen en serveer ze lauwwarm.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×