Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appeltaart in een glaasje

Echte verwennerij: laagjes koek met zelfgemaakte vanilleroom en met kaneel gebakken appeltjes

Ingrediënten 
500 ml volle melk
125 ml slagroom
100 gr suiker
35 gr maizena
1 stokje vanille
1 eidooier
2 appeltjes
1 theel kaneel
75 gr mariakoekjes (of andere soort koek)
klontje boter
3 eetl rozijnen
 
Materialen
6 kleine of 4 middelgrote glaasjes of potjes
Garde
 
Bereiding
Doe 350 ml melk en de slagroom in een pannetje en verwarm zodat het zachtjes begint te koken. Schraap het vanillestokje uit en voeg het stokje en merg toe aan het roommengsel. Roer ondertussen de maizena, suiker en de resterende 150 ml melk in een kom door elkaar met een garde zodat er geen klontjes meer in zitten en de suiker is opgelost. Klop ook de eidooier er door.
 
 
appeltaart in een glaasje 01
appeltaart in een glaasje 01
appeltaart in een glaasje 01
Voeg het mengsel met ei en maizena toe aan de melk in het pannetje. Breng al roerende met een garde aan de kook. De vanilleroom begint nu in te dikken. Zet het vuur uit en laat het mengsel wat afkoelen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in stukjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak de stukjes appel met kaneel 3 minuutjes en zet het vuur uit. Schep de rozijnen door de stukjes appel.
 
appeltaart in een glaasje 01
appeltaart in een glaasje 01
appeltaart in een glaasje 01
Verkruimel de koekjes en verdeel over de bodem van glaasjes. Klop de vanilleroom kort even door en verdeel over de koekkruimels (de room hoeft niet helemaal afgekoeld te zijn). Schep de stukjes appel en rozijnen over het toetje. Je kunt het toetje direct serveren (als de room nog een beetje warm is net als een appeltaart die net uit de oven komt) maar ook eerst in de koelkast zetten. De volgende dag is het toetje ook nog lekker!
 
Tip: ook lekker met een toef slagroom!

 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.