Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appeltaart met mascaropone

Heerlijke appeltaart met een zachte mascarpone-vanille vulling en appels met walnoten

Ingrediënten
Deeg:
250 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr koude roomboter
1 ei
Rasp van 1 citroen
Snufje zout
80 gr suiker
 
Vulling:
325 gr mascarpone
2 eieren
100 gr bloem
100 gr suiker
4 appels
1 vanillestokje
 
Topping:
50 gr suiker
1 theel kaneel
2 eetl abrikozenjam
2 eetl water
30 gr walnoten
 
Boter om in te vetten
 
Materialen:
Mixer
Lage bakvorm
 
Ik gebruikte een bakvorm van 35 x 13 cm en had nog een beetje vulling en deeg over. Hiermee maakte ik nog 2 mini taartjes. Je kunt ook een grote ronde (quiche)vorm voor deze appeltaart gebruiken.
 
Bereiding:
Maak eerst het deeg: meng alle ingredienten van het deeg d.m.v een mixer. Mix het niet te lang en verpak het deeg daarna in plastic folie. Leg het een half uurtje in de koelkast.
 
appeltaart met mascaropone 01
appeltaart met mascaropone 01
appeltaart met mascaropone 01
Verwarm de oven op 170 graden. Snijd het vanillestokje door de lengte doormidden en schraap het merg er uit. Roer dit met de suiker door de mascarpone. Mix een voor een de eieren er door en ten slotte de bloem. Het mengsel moet glad zijn en geen klonters vertonen.
 
appeltaart met mascaropone 01
appeltaart met mascaropone 01
appeltaart met mascaropone 01
Vet de bakvorm in met een beetje boter. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Giet het mascarpone mengsel in de vorm tot net onder de rand.
 
appeltaart met mascaropone 01
appeltaart met mascaropone 01
appeltaart met mascaropone 01
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in schijfjes en steek deze in het mengsel. Meng de suiker voor de topping met de kaneel en strooi over de appels en de vulling. Bak de taart in ongeveer 50 min gaar en laat daarna afkoelen. Verwarm de jam met het water en bestrijk de bovenzijde van de appeltaart hiermee. Hak de walnoten grof en strooi over de taart.
 

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99