Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Asperge salade met peer

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Ingrediënten
  • 75 gr bladsla/rucola
  • 1 peer
  • 6 plakken parmaham
  • 250 gr asperges
Dressing
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje olijfolie

Bereiding
Schil de asperges en snijd de 3 cm van het uiteinde er af. Snijd de asperges in stukken. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Kook de asperges ca 7 minuten en laat daarna nog 5 min in het water nagaren.

asperge_salade_01.jpg
asperge_salade_02.jpg
asperge_salade_03.jpg

Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de peer in plakjes en verdeel over de sla. Scheur de parmaham in stukken en leg ook tussen de sla. Giet de asperges af en leg meng deze ook door de salade. Besprenkel met de honing mosterd dressing.

Beoordeling (76 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel