Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Asperge salade met peer

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Ingrediënten
  • 75 gr bladsla/rucola
  • 1 peer
  • 6 plakken parmaham
  • 250 gr asperges
Dressing
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje olijfolie

Bereiding
Schil de asperges en snijd de 3 cm van het uiteinde er af. Snijd de asperges in stukken. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Kook de asperges ca 7 minuten en laat daarna nog 5 min in het water nagaren.

Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de peer in plakjes en verdeel over de sla. Scheur de parmaham in stukken en leg ook tussen de sla. Giet de asperges af en leg meng deze ook door de salade. Besprenkel met de honing mosterd dressing.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×