Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Asperge salade met peer

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Ingrediënten
  • 75 gr bladsla/rucola
  • 1 peer
  • 6 plakken parmaham
  • 250 gr asperges
Dressing
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje olijfolie

Bereiding
Schil de asperges en snijd de 3 cm van het uiteinde er af. Snijd de asperges in stukken. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Kook de asperges ca 7 minuten en laat daarna nog 5 min in het water nagaren.

Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de peer in plakjes en verdeel over de sla. Scheur de parmaham in stukken en leg ook tussen de sla. Giet de asperges af en leg meng deze ook door de salade. Besprenkel met de honing mosterd dressing.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×