Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Asperges met zalm en bieslooksaus

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Ingrediënten
  • 200 gr gerookte zalm in plakken
  • 500 gr asperge
  • 450 gr krieltjes
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 theelepel maïzena
  • Bosje Verse bieslook
  • Scheut melk
  • olie of boter om te bakken
  • Aspergepan of grote soeppan
  • 1/2 citroen

Bereiding
Verhit een beetje olie of boter in een pan en voeg de krieltjes toe en bak deze krokant. Schil ondertussen de asperges en snijd de laatste 3 cm er af. Breng een pan water aan de kook met een scheut melk en snufje zout. Als je geen aspergepan hebt, gebruik dan een grote soeppan waar de asperges in kunnen liggen. Doe de aspgerges in de pan en kook ze 7 minuten en laat ze daarna nog 5 minuten nagaren in het water.

asperges_zalm_01.jpg
asperges_zalm_02.jpg
asperges_zalm_03.jpg
asperges_zalm_04.jpg

Schep ondertussen ongeveer een soeplepel van het kookvocht in een pannetje en voeg de creme fraiche toe en roer tot deze is opgenomen. Knijp de citroen uit bij de saus. Breng het mengsel net aan de kook en voeg de maïzena opgelost in een paar druppel water toe en laat de saus indikken. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte bieslook. Schep de asperges voorzichtig uit de pan en wikkel er een stukje zalm omheen. Serveer de asperges met zalm met de gebakken krieltjes en de bieslooksaus.

Beoordeling (70 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette