Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Asperges met zalm en bieslooksaus

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Ingrediënten

Bereiding

 Verhit een beetje olie of boter in een pan en voeg de krieltjes toe en bak deze krokant. Schil ondertussen de asperges en snijd de laatste 3 cm er af. Breng een pan water aan de kook met een scheut melk en snufje zout. Als je geen aspergepan hebt, gebruik dan een grote soeppan waar de asperges in kunnen liggen. Doe de aspgerges in de pan en kook ze 7 minuten en laat ze daarna nog 5 minuten nagaren in het water.

 Schep ondertussen ongeveer een soeplepel van het kookvocht in een pannetje en voeg de creme fraiche toe en roer tot deze is opgenomen. Knijp de citroen uit bij de saus. Breng het mengsel net aan de kook en voeg de maïzena opgelost in een paar druppel water toe en laat de saus indikken. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte bieslook. Schep de asperges voorzichtig uit de pan en wikkel er een stukje zalm omheen. Serveer de asperges met zalm met de gebakken krieltjes en de bieslooksaus.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×