Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aubergine met granaatappel

Een makkelijke grieks vegetarisch voorgerecht lekker en culinair
Ingrediënten
2 grote aubergines
4 eetl granaatappelzaadjes
50 ml melk
2 theel citroentijm
1 limoen
100 gr Griekse yoghurt
Peper en zout
4 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verhit de oven tot 200 °C. Snijd de aubergines door de lengte doormidden. Maak met een mes een paar inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de bovenzijde van de aubergines met de olijfolie en bestrooi met zout, peper en 1 theelepel citroentijm. Rooster de aubergines in de oven in 35 min gaar en bruin. Maak ondertussen een mengsel van de melk en griekse yoghurt en roer goed door zodat er geen klonters meer in zitten. Rasp de limoen en voeg de geraspte schil toe aan het yoghurtmengsel. Haal de aubergines uit de oven en smeer er een laag van het yoghurt mengsel op en bestrooi met de granaatappelzaadjes en de overgebleven citroentijm. Serveer ze lauw.
 
Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel