Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aubergine met granaatappel

Een makkelijke grieks vegetarisch voorgerecht lekker en culinair
Ingrediënten
2 grote aubergines
4 eetl granaatappelzaadjes
50 ml melk
2 theel citroentijm
1 limoen
100 gr Griekse yoghurt
Peper en zout
4 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verhit de oven tot 200 °C. Snijd de aubergines door de lengte doormidden. Maak met een mes een paar inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de bovenzijde van de aubergines met de olijfolie en bestrooi met zout, peper en 1 theelepel citroentijm. Rooster de aubergines in de oven in 35 min gaar en bruin. Maak ondertussen een mengsel van de melk en griekse yoghurt en roer goed door zodat er geen klonters meer in zitten. Rasp de limoen en voeg de geraspte schil toe aan het yoghurtmengsel. Haal de aubergines uit de oven en smeer er een laag van het yoghurt mengsel op en bestrooi met de granaatappelzaadjes en de overgebleven citroentijm. Serveer ze lauw.
 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×