Aubergine met granaatappel

Een makkelijke grieks vegetarisch voorgerecht lekker en culinair
Ingrediënten
2 grote aubergines
4 eetl granaatappelzaadjes
50 ml melk
2 theel citroentijm
1 limoen
100 gr Griekse yoghurt
Peper en zout
4 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verhit de oven tot 200 °C. Snijd de aubergines door de lengte doormidden. Maak met een mes een paar inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de bovenzijde van de aubergines met de olijfolie en bestrooi met zout, peper en 1 theelepel citroentijm. Rooster de aubergines in de oven in 35 min gaar en bruin. Maak ondertussen een mengsel van de melk en griekse yoghurt en roer goed door zodat er geen klonters meer in zitten. Rasp de limoen en voeg de geraspte schil toe aan het yoghurtmengsel. Haal de aubergines uit de oven en smeer er een laag van het yoghurt mengsel op en bestrooi met de granaatappelzaadjes en de overgebleven citroentijm. Serveer ze lauw.
 
41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.