Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aubergine met granaatappel

Een makkelijke grieks vegetarisch voorgerecht lekker en culinair
Ingrediënten
2 grote aubergines
4 eetl granaatappelzaadjes
50 ml melk
2 theel citroentijm
1 limoen
100 gr Griekse yoghurt
Peper en zout
4 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verhit de oven tot 200 °C. Snijd de aubergines door de lengte doormidden. Maak met een mes een paar inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de bovenzijde van de aubergines met de olijfolie en bestrooi met zout, peper en 1 theelepel citroentijm. Rooster de aubergines in de oven in 35 min gaar en bruin. Maak ondertussen een mengsel van de melk en griekse yoghurt en roer goed door zodat er geen klonters meer in zitten. Rasp de limoen en voeg de geraspte schil toe aan het yoghurtmengsel. Haal de aubergines uit de oven en smeer er een laag van het yoghurt mengsel op en bestrooi met de granaatappelzaadjes en de overgebleven citroentijm. Serveer ze lauw.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×