Babyboerenkool salade met avocado dressing
Ook in de zomer kun je genieten van boerenkool met deze babyboerenkool salade met meloen en manchego
Ingredienten
1 zakje baby boerenkool en snijbiet melange a 80 gr (AH)
6 plakken parmaham
¼ meloen
150 gr cherrytomaatjes
50 gr manchego kaas
4 eetlepels pecannootjes
Avocado dressing:
1 avocado
Paar takjes verse peterselie
1 eetlepel citroensap
scheutje olijfolie
peper en zout
teentje knoflook
Scheut melk
Materialen
Keukenmachine of blender
Bereiding
Doe de avocado, peterselie, citroensap en knoflook in een keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet beetje bij beetje wat melk er bij tot de dressing de gewenste dikte heeft.



Voeg een scheutje olijfolie toe en maal nogmaals door. Deze dressing is het beste om op de dag zelf te gebruiken anders gaat hij verkleuren. Doe de baby boerenkool en snijbiet in kom of verdeel over 2 borden.



Snijd de meloen in stukjes, de cherrytomaatjes doormidden en schep door de salade. Snijd de kaas in stukjes verdeel samen met repen parmaham en pecan nootjes over de sla. Druppel de avocado dressing er over.