Babyboerenkool salade met avocado dressing

Ook in de zomer kun je genieten van boerenkool met deze babyboerenkool salade met meloen en manchego

Ingredienten
1 zakje baby boerenkool en snijbiet melange a 80 gr (AH)
6 plakken parmaham
¼ meloen
150 gr cherrytomaatjes
50 gr manchego kaas
4 eetlepels pecannootjes
 
Avocado dressing:
1 avocado
Paar takjes verse peterselie
1 eetlepel citroensap
scheutje olijfolie
peper en zout
teentje knoflook
Scheut melk
 
Materialen
Keukenmachine of blender
 
Bereiding
Doe de avocado, peterselie, citroensap en knoflook in een keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet beetje bij beetje wat melk er bij tot de dressing de gewenste dikte heeft.
 
boerenkoolsalade 01
boerenkoolsalade 01
boerenkoolsalade 01
Voeg een scheutje olijfolie toe en maal nogmaals door. Deze dressing is het beste om op de dag zelf te gebruiken anders gaat hij verkleuren. Doe de baby boerenkool en snijbiet in kom of verdeel over 2 borden.
 
boerenkoolsalade 01
boerenkoolsalade 01
boerenkoolsalade 01
Snijd de meloen in stukjes, de cherrytomaatjes doormidden en schep door de salade. Snijd de kaas in stukjes verdeel samen met repen parmaham en pecan nootjes over de sla. Druppel de avocado dressing er over.
 

Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!