Baklava met walnoot

Zoet nagerecht van filodeeg met walnoot en kaneel.
Ingrediënten
5 vellen filodeeg (ca 112 gram)
200 gr walnoten
290 gr witte of lichte basterdsuiker
1 theel kaneelpoeder
2 eetl boter
2 eetl plantaardige/zonnebloem olie
200 ml water
½ sinaasappel
1 eetl citroensap
 
Materialen
Ovenschaal van ongeveer 1 liter
Keukenmachine
 
Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de filodeegvellen op maat van de schaal helft op de bodem van de ingevette schaal. Houd 6 walnoten apart en hak de rest van de walnoten met 40 gr basterdsuiker en kaneel fijn in de keukenmachine. Verdeel het walnotenmengsel gelijkmatig over de filodeegvellen in de schaal en plaats de overgebleven vellen er bovenop. Smelt de boter samen met de olie in een klein pannetje of magnetron en schenk daarna over de bovenste laag filodeegvellen. Snijd met een scherp mes de baklava in 6 vierkanten. Zet de schaal 30 min in de oven totdat hij bovenop mooi goud bruin gekleurd is. Maak ondertussen de siroop door de rest van de suiker samen met het water aan de kook te brengen in een pan. Voeg het citroensap toe en knijp de sinasappel er boven uit. Breng aan de kook en roer goed door totdat alle suiker gesmolten is en haal daarna van het vuur en laat afkoelen (siroop wordt niet dik). Haal de baklava voorzichtig uit de oven en laat afkoelen. Serveer op een bordje en schenk de siroop er over. Garneer met een hele walnoot.
 
Bekijk hier het recept voor baklava met pistache
18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.