Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Baklava met walnoot

 

Zoet nagerecht van filodeeg met walnoot en kaneel.

 
Ingrediënten
5 vellen filodeeg (ca 112 gram)
200 gr walnoten
290 gr witte of lichte basterdsuiker
1 theel kaneelpoeder
2 eetl boter
2 eetl plantaardige/zonnebloem olie
200 ml water
½ sinasappel
1 eetl citroensap
 
Materialen
Ovenschaal van ongveer 1 liter
Keukemachine
 
Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de filodeegvellen op maat van de schaal helft op de bodem van de ingevette schaal. Houd 6 walnoten apart en hak de rest van de walnoten met 40 gr basterdsuiker en kaneel fijn in de keukenmachine. Verdeel het walnotenmengsel gelijkmatig over de filodeegvellen in de schaal en plaats de overgebleven vellen er bovenop. Smelt de boter samen met de olie in een klein pannetje of magnetron en schenk daarna over de bovenste laag filodeegvellen. Snijd met een scherp mes de baklava in 6 vierkanten. Zet de schaal 30 min in de oven totdat hij bovenop mooi goud bruin gekleurd is. Maak ondertussen de siroop door de rest van de suiker samen met het water aan de kook te brengen in een pan. Voeg het citroensap toe en knijp de sinasappel er boven uit. Breng aan de kook en roer goed door totdat alle suiker gesmolten is en haal daarna van het vuur en laat afkoelen (siroop wordt niet dik). Haal de baklava voorzichtig uit de oven en laat afkoelen. Serveer op een bordje en schenk de siroop er over. Garneer met een hele walnoot.
 
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel