Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Baklava met walnoot

Zoet nagerecht van filodeeg met walnoot en kaneel.
Ingrediënten
5 vellen filodeeg (ca 112 gram)
200 gr walnoten
290 gr witte of lichte basterdsuiker
1 theel kaneelpoeder
2 eetl boter
2 eetl plantaardige/zonnebloem olie
200 ml water
½ sinaasappel
1 eetl citroensap
 
Materialen
Ovenschaal van ongeveer 1 liter
Keukenmachine
 
Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de filodeegvellen op maat van de schaal helft op de bodem van de ingevette schaal. Houd 6 walnoten apart en hak de rest van de walnoten met 40 gr basterdsuiker en kaneel fijn in de keukenmachine. Verdeel het walnotenmengsel gelijkmatig over de filodeegvellen in de schaal en plaats de overgebleven vellen er bovenop. Smelt de boter samen met de olie in een klein pannetje of magnetron en schenk daarna over de bovenste laag filodeegvellen. Snijd met een scherp mes de baklava in 6 vierkanten. Zet de schaal 30 min in de oven totdat hij bovenop mooi goud bruin gekleurd is. Maak ondertussen de siroop door de rest van de suiker samen met het water aan de kook te brengen in een pan. Voeg het citroensap toe en knijp de sinasappel er boven uit. Breng aan de kook en roer goed door totdat alle suiker gesmolten is en haal daarna van het vuur en laat afkoelen (siroop wordt niet dik). Haal de baklava voorzichtig uit de oven en laat afkoelen. Serveer op een bordje en schenk de siroop er over. Garneer met een hele walnoot.
 
Bekijk hier het recept voor baklava met pistache

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×