Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Balinese kip

 
Stukjes kip op balinese wijze gekruid en bereid.

Ingrediënten
400 gr kipfilet
1 eetl zonnebloemolie of pindaolie
2 eetl bali boemboe (zelfgemaakt of kant en klaar)
1 rode peper
2 teentjes knoflook
Bosje selderijblad
100 ml kokosmelk
3 eetl ketjap manis
½ sinasappel
 
Bereiding
Breng een pannetje water aan de kook en leg de kipfilet er ongeveer 15 min in totdat ze van binnen niet meer roze zijn. Haal ze dan uit het water en laat ze afkoelen. Trek dan met een vork stukjes van de kipfilet af. Hak de knoflook en chilipeper fijn en bak ze samen met de olie in een (wok)pan. Voeg de boemboe toe en roer goed door. Knijp de sinasappel er boven uit en voeg dan de kokosmelk en stukjes kip toe. Hak de selderijblaadjes grof en meng met de rest in de pan en laat 10 minuutjes zachtjes sudderen. Schenk als laatste de ketjap manis er bij en serveer met rijst en groente.
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×