Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Balinese kip

 
Stukjes kip op balinese wijze gekruid en bereid.

Ingrediënten
400 gr kipfilet
1 eetl zonnebloemolie of pindaolie
2 eetl bali boemboe (zelfgemaakt of kant en klaar)
1 rode peper
2 teentjes knoflook
Bosje selderijblad
100 ml kokosmelk
3 eetl ketjap manis
½ sinasappel
 
Bereiding
Breng een pannetje water aan de kook en leg de kipfilet er ongeveer 15 min in totdat ze van binnen niet meer roze zijn. Haal ze dan uit het water en laat ze afkoelen. Trek dan met een vork stukjes van de kipfilet af. Hak de knoflook en chilipeper fijn en bak ze samen met de olie in een (wok)pan. Voeg de boemboe toe en roer goed door. Knijp de sinasappel er boven uit en voeg dan de kokosmelk en stukjes kip toe. Hak de selderijblaadjes grof en meng met de rest in de pan en laat 10 minuutjes zachtjes sudderen. Schenk als laatste de ketjap manis er bij en serveer met rijst en groente.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×