Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananencake met pecan

Makkelijke cake met bananen in het beslag en gekarameliseerde bananen on top

Ingrediënten
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 375 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 4 bananen
  • snufje zout
  • pecannoten
  • 1 eetlepel honing
Materialen
  • Bakvorm van 20 x 20 cm
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter met de suiker romig in een kom. Voeg dan de eieren en melk toe en mix er door heen. Prak 1 banaan en voeg ook toe aan het mengsel. Doe als laatste de bloem, bakpoeder en een snufje zout er bij en mix tot een glad beslag.

Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier en doe hier het beslag in. Snijd de overige bananen door de lengte doormidden en bestrijk deze aan de snijzijde met wat honing. Leg deze vervolgens op het beslag. Bak de cake ongeveer 55 min in de oven tot hij gaar is.

Merk je dat de banaan erg donker wordt dan kun je de cake ook lager zetten in de oven of hem afdekken met aluminium folie. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Hak de pecan grof en strooi over de cake. Druppel er eventueel nog wat extra honing over. Lekker met een toefje slagroom of een bolletje ijs.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×