Bananencake met pecan

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter met de suiker romig in een kom. Voeg dan de eieren en melk toe en mix er door heen. Prak 1 banaan en voeg ook toe aan het mengsel. Doe als laatste de bloem, bakpoeder en een snufje zout er bij en mix tot een glad beslag.

 Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier en doe hier het beslag in. Snijd de overige bananen door de lengte doormidden en bestrijk deze aan de snijzijde met wat honing. Leg deze vervolgens op het beslag. Bak de cake ongeveer 55 min in de oven tot hij gaar is.

 Merk je dat de banaan erg donker wordt dan kun je de cake ook lager zetten in de oven of hem afdekken met aluminium folie. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Hak de pecan grof en strooi over de cake. Druppel er eventueel nog wat extra honing over. Lekker met een toefje slagroom of een bolletje ijs.

 Bekijk ook het basisrecept voor cake

23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.