Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananencake met pecan

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter met de suiker romig in een kom. Voeg dan de eieren en melk toe en mix er door heen. Prak 1 banaan en voeg ook toe aan het mengsel. Doe als laatste de bloem, bakpoeder en een snufje zout er bij en mix tot een glad beslag.

 Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier en doe hier het beslag in. Snijd de overige bananen door de lengte doormidden en bestrijk deze aan de snijzijde met wat honing. Leg deze vervolgens op het beslag. Bak de cake ongeveer 55 min in de oven tot hij gaar is.

 Merk je dat de banaan erg donker wordt dan kun je de cake ook lager zetten in de oven of hem afdekken met aluminium folie. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Hak de pecan grof en strooi over de cake. Druppel er eventueel nog wat extra honing over. Lekker met een toefje slagroom of een bolletje ijs.

 Bekijk ook het basisrecept voor cake

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×