Bananencake met pecan

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Bakrecept 25 min + 55 oventijd

ingrediënten

voor 9 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Mix de boter met de suiker romig in een kom. Voeg dan de eieren en melk toe en mix er door heen. Prak 1 banaan en voeg ook toe aan het mengsel. Doe als laatste de bloem, bakpoeder en een snufje zout er bij en mix tot een glad beslag.

  2. Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier en doe hier het beslag in. Snijd de overige bananen door de lengte doormidden en bestrijk deze aan de snijzijde met wat honing. Leg deze vervolgens op het beslag. Bak de cake ongeveer 55 min in de oven tot hij gaar is.

  3. Merk je dat de banaan erg donker wordt dan kun je de cake ook lager zetten in de oven of hem afdekken met aluminium folie. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Hak de pecan grof en strooi over de cake. Druppel er eventueel nog wat extra honing over. Lekker met een toefje slagroom of een bolletje ijs.

  4. Bekijk ook het basisrecept voor cake

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!