Basilicumsoep met kaasballetjes

Lekkere verse basilicumsoep met zelfgemaakte parmezaanse kaasbolletjes

ingrediënten 
50 gr verse basilicum
2 bouillonblokjes
1 liter water
125 ml slagroom
30 gr boter
30 gr bloem 
 
Kaasbolletjes:
1 eidooier
30 gr bloem
40 gr zachte boter
75 gr geraspte parmezaanse kaas 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
We beginnen met de kaasbolletjes; mix de zachte boter en de eierdooier met een mixer romig. Spatel daarna de bloem, snufje peper en de kaas er door tot er een stevige massa ontstaat. Draai hier kleine balletjes van (ca 20 stuks) en laat deze ondertussen opstijven in de koelkast.
 
Verhit een soeppan op het vuur en smelt de boter. Roer met een garde de bloem erdoor. Giet 1 liter water er bij en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de verse basilicum toe. Haal van het vuur en pureer de soep fijn. Schenk de slagroom toe er verwarm nog even door. Laat de kaasballetjes in de soep glijden en pocheer ze 2 a 3 minuten totdat ze boven komen drijven. Breng de soep niet meer aan de kook want hierdoor kunnen de balletjes stuk gaan. Breng de soep eventueel nog op smaak met een beetje peper. Zout hoeft niet toegevoegd te worden want de kaasballetjes geven ook al zout af.
 
 
41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.