Tomatensoep met pesto broodjes

Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met verse basilicum en gegratineerde pesto broodjes.

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de grill of oven op 230 graden. Snijd het stokbrood in stukken en besmeer met een beetje pesto en bestrooi met een beetje mozzarella. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de wortel in kleine blokjes toe en de tomaten in parten en bak deze 5 min mee.

  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer de tomatenpuree er door. Voeg ook de verse basilicum toe. Laat 10 min pruttelen. Pureer nu alles met een staafmixer fijn en laat een paar minuutjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Grill ondertussen de broodjes 3 a 4 minuten onder de grill tot ze een mooi kleurtje hebben. Serveer de tomaten basilicum soep met de pestobroodje.

  3. Bekijk hier alle soeprecepten of bekijk ook eens dit recept voor verse tomatensoep

Heeft het gesmaakt?
98 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!