Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Basilicumsoep met kaasballetjes

Lekkere verse basilicumsoep met zelfgemaakte parmezaanse kaasbolletjes

ingrediënten 
50 gr verse basilicum
2 bouillonblokjes
1 liter water
125 ml slagroom
30 gr boter
30 gr bloem 
 
Kaasbolletjes:
1 eidooier
30 gr bloem
40 gr zachte boter
75 gr geraspte parmezaanse kaas 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
We beginnen met de kaasbolletjes; mix de zachte boter en de eierdooier met een mixer romig. Spatel daarna de bloem, snufje peper en de kaas er door tot er een stevige massa ontstaat. Draai hier kleine balletjes van (ca 20 stuks) en laat deze ondertussen opstijven in de koelkast.
 
Verhit een soeppan op het vuur en smelt de boter. Roer met een garde de bloem erdoor. Giet 1 liter water er bij en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de verse basilicum toe. Haal van het vuur en pureer de soep fijn. Schenk de slagroom toe er verwarm nog even door. Laat de kaasballetjes in de soep glijden en pocheer ze 2 a 3 minuten totdat ze boven komen drijven. Breng de soep niet meer aan de kook want hierdoor kunnen de balletjes stuk gaan. Breng de soep eventueel nog op smaak met een beetje peper. Zout hoeft niet toegevoegd te worden want de kaasballetjes geven ook al zout af.
 
 
Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel