Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Basisrecept voor de lekkerste pannenkoeken

Maak heel makkelijk de lekkerste pannenkoeken met dit basisrecept met maar 4 ingrediënten, inclusief variatie tips!

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 750 ml melk

Bereiding
Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door. Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven. Schenk ongeveer ¼ deel van de melk erbij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al mixend beetje bij beetje de rest van de melk toe. Laat het beslag 5 a 10 minuten rusten.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten. Laat de boter niet donker worden. Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien. Laat op middelhoog vuur een paar minuten bakken tot de bovenzijde gestold is en de onderkant licht bruin is. Beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit. Draai hem om en bak ook de andere zijde lichtbruin. Ook lekker met stroop en/of spek, appel of ander fruit.

Lees ook deze blog met 10 variatietips voor zoete en hartige pannenkoeken.

pannenkoek_basis

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×