Beef stroganoff
Makkelijk herfstrecept voor beef stroganoff met malse runderreepjes, shiitake en paprika
Ingrediënten
400 gr runderreepjes
250 gr shiitake (of andere paddestoelen of champignons) in plakjes
2 uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook
Klontje boter
1 blikje tomaten puree
150 ml creme fraiche
350 ml runderbouillon
2 theel mosterd
2 theel paprikapoeder pikant
30 gr bloem
Peper en zout
1 groene paprika
Verse peterselie
Bereiding
Dep het vlees droog, bestrooi met wat zwarte peper en bak deze heel kort aan in een koekenpan. Het vlees moet aan de buitenzijde dichtgeschroeid zijn maar de binnenkant nog roze en mals. Schep het vlees uit de pan in een kom en dek deze af met aluminiumfolie. Verwijder eventueel het vocht uit de pan.






Roer de bloem door de rest van de bouillon en voeg het mengsel toe aan de pan. Laat de saus al roerend een minuut of 10 inkoken. Roer de creme fraiche er door en proef of er misschien nog wat extra paprikapoeder, peper of zout bij moet. Schep als laatste de gebakken runderreepjes en paddestoelen toe en warm deze kort mee. Maak de beef stroganoff af met wat verse peterselie. Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.