Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Beef stroganoff

Makkelijk herfstrecept voor beef stroganoff met malse runderreepjes, shiitake en paprika

Ingrediënten
400 gr runderreepjes
250 gr shiitake (of andere paddestoelen of champignons) in plakjes
2 uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook
Klontje boter
1 blikje tomaten puree
150 ml creme fraiche
350 ml runderbouillon
2 theel mosterd
2 theel paprikapoeder pikant
30 gr bloem
Peper en zout
1 groene paprika
Verse peterselie
 
Bereiding
Dep het vlees droog, bestrooi met wat zwarte peper en bak deze heel kort aan in een koekenpan. Het vlees moet aan de buitenzijde dichtgeschroeid zijn maar de binnenkant nog roze en mals. Schep het vlees uit de pan in een kom en dek deze af met aluminiumfolie. Verwijder eventueel het vocht uit de pan.
 
Beef stroganoff stap 01
Beef stroganoff stap 05
Beef stroganoff stap 02
Bak daarna de paddenstoelen gaar en schep deze ook in een kom. Verhit een klontje boter in dezelfde pan en bak de knoflook met de uien aan. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg deze toe aan de uien, bak een minuut of 5. Roer de tomatenpuree er door en giet dan de helft van de bouillon er bij en roer tot een rode saus. Breng op smaak met de mosterd en paprikapoeder.
 
Beef stroganoff stap 03
Beef stroganoff stap 04
Beef stroganoff stap 06
Roer de bloem door de rest van de bouillon en voeg het mengsel toe aan de pan. Laat de saus al roerend een minuut of 10 inkoken. Roer de creme fraiche er door en proef of er misschien nog wat extra paprikapoeder, peper of zout bij moet. Schep als laatste de gebakken runderreepjes en paddestoelen toe en warm deze kort mee. Maak de beef stroganoff af met wat verse peterselie. Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.
 
 

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×