Beef stroganoff

Makkelijk herfstrecept voor beef stroganoff met malse runderreepjes, shiitake en paprika

Ingrediënten
400 gr runderreepjes
250 gr shiitake (of andere paddestoelen of champignons) in plakjes
2 uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook
Klontje boter
1 blikje tomaten puree
150 ml creme fraiche
350 ml runderbouillon
2 theel mosterd
2 theel paprikapoeder pikant
30 gr bloem
Peper en zout
1 groene paprika
Verse peterselie
 
Bereiding
Dep het vlees droog, bestrooi met wat zwarte peper en bak deze heel kort aan in een koekenpan. Het vlees moet aan de buitenzijde dichtgeschroeid zijn maar de binnenkant nog roze en mals. Schep het vlees uit de pan in een kom en dek deze af met aluminiumfolie. Verwijder eventueel het vocht uit de pan.
 
Beef stroganoff stap 01
Beef stroganoff stap 05
Beef stroganoff stap 02
Bak daarna de paddenstoelen gaar en schep deze ook in een kom. Verhit een klontje boter in dezelfde pan en bak de knoflook met de uien aan. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg deze toe aan de uien, bak een minuut of 5. Roer de tomatenpuree er door en giet dan de helft van de bouillon er bij en roer tot een rode saus. Breng op smaak met de mosterd en paprikapoeder.
 
Beef stroganoff stap 03
Beef stroganoff stap 04
Beef stroganoff stap 06
Roer de bloem door de rest van de bouillon en voeg het mengsel toe aan de pan. Laat de saus al roerend een minuut of 10 inkoken. Roer de creme fraiche er door en proef of er misschien nog wat extra paprikapoeder, peper of zout bij moet. Schep als laatste de gebakken runderreepjes en paddestoelen toe en warm deze kort mee. Maak de beef stroganoff af met wat verse peterselie. Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.
 
 
129 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.