Bibimbap met gegrilde kip
Dit is een klassiek Koreaans gerecht in een modern jasje met pittige saus, gekruide kip en veel groenten.
ingrediënten
Saus
Bereiding
-
Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Snijd de rode kool in reepjes en voeg samen met 100 ml azijn, 200 ml water, 1 eetlepel suiker en zout. Laat de smaken intrekken tot het einde van het recept. Snijd de lente uien in ringen.
-
Blancheer de tauge ongeveer 2 minuten, snijd de shitake in plakjes en bak deze in sesamolie en roerbak de spinazie en lente ui in sesamolie. Maak de bibimbap saus door de tomatenpuree, chili saus, knoflookpoeder, 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels water te mengen en verwarmen. Kruid de kipfilet en bak deze gaar in de pan. Bak de eieren, maar laat de dooier heel. Maak het bord op door de rijst in het midden te leggen, alle groenten per soort ernaast met de kip en het ei. Voeg de saus als laatste toe.
-
Tip: Meng alles door elkaar voor wanneer je gaat eten!
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.