Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bibimbap met gegrilde kip

Dit is een klassiek Koreaans gerecht in een modern jasje met pittige saus, gekruide kip en veel groenten.

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 200 gr kipfilet
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 150 gr zilvervlies rijst
  • 100 gr taugé
  • 70 gr rode kool
  • 100 ml azijn
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 gr spinazie
  • 2 lente uien
  • 100 gr shi take
  • 50 gr wortel julienne
  • 2 eetlepels sesamolie
Saus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepels chili saus zoals shiracha
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels water

Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Snijd de rode kool in reepjes en voeg samen met 100 ml azijn, 200 ml water, 1 eetlepel suiker en zout. Laat de smaken intrekken tot het einde van het recept. Snijd de lente uien in ringen.

bibimbap-6.jpg
bibimbap-5.jpg
bibimbap-4.jpg

Blancheer de tauge ongeveer 2 minuten, snijd de shitake in plakjes en bak deze in sesamolie en roerbak de spinazie en lente ui in sesamolie. Maak de bibimbap saus door de tomatenpuree, chili saus, knoflookpoeder, 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels water te mengen en verwarmen. Kruid de kipfilet en bak deze gaar in de pan. Bak de eieren, maar laat de dooier heel. Maak het bord op door de rijst in het midden te leggen, alle groenten per soort ernaast met de kip en het ei. Voeg de saus als laatste toe.

bibimbap-3.jpg
bibimbap-2.jpg
bibimbap-1.jpg

Tip: Meng alles door elkaar voor wanneer je gaat eten!

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst