Bibimbap met gegrilde kip

Dit is een klassiek Koreaans gerecht in een modern jasje met pittige saus, gekruide kip en veel groenten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Saus

Bereiding

 Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Snijd de rode kool in reepjes en voeg samen met 100 ml azijn, 200 ml water, 1 eetlepel suiker en zout. Laat de smaken intrekken tot het einde van het recept. Snijd de lente uien in ringen.

 Blancheer de tauge ongeveer 2 minuten, snijd de shitake in plakjes en bak deze in sesamolie en roerbak de spinazie en lente ui in sesamolie. Maak de bibimbap saus door de tomatenpuree, chili saus, knoflookpoeder, 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels water te mengen en verwarmen. Kruid de kipfilet en bak deze gaar in de pan. Bak de eieren, maar laat de dooier heel. Maak het bord op door de rijst in het midden te leggen, alle groenten per soort ernaast met de kip en het ei. Voeg de saus als laatste toe.

 Tip: Meng alles door elkaar voor wanneer je gaat eten!

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.