Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Biefrolletjes met groenten

Leuk om te serveren met kerst: verschillende groenten omwikkeld met bief en een balsamicojus

Ingrediënten 
4 bieflappen (ongeveer 500 gram)
1 courgette
1 paprika
200 gr wortels
Scheut balsamicoazijn
1 sjalotje
Roomboter om in te bakken
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Peper en zout
 
Materialen
Huishoudfolie
Prikkertjes
Aluminiumfolie
 
Bereiding
Was de groenten en snijd in dunne staafjes of reepjes. Snijd de courgette reepjes en eventueel die van de wortel ook een of twee keer door de lengte doormidden. Verhit een klein beetje boter in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de paprika en wortel toe en bak 5 min. Voeg daarna de courgette toe en bak nog 5 mee. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Check of de groenten niet meer al te hard zijn en schep de groenten uit de pan.
 
beefrolletjes met groenten 01
beefrolletjes met groenten 01
beefrolletjes met groenten 01
beefrolletjes met groenten 01
Leg een stuk huishoudfolie op een bieflap en sla met bijvoorbeeld een deegroller platter. Snijd de bieflappen door de lengte doormidden zodat er 2 lange stroken ontstaan (je kunt ze ook eventueel heel laten en zo grotere pakketjes maken). Leg wat groenten vooraan de bieflap en rol op. Steek de rolletjes vast met een prikker.
 
beefrolletjes met groenten 01
beefrolletjes met groenten 01
beefrolletjes met groenten 01
beefrolletjes met groenten 01
Verhit de pan (zelfde als de groenten) en voeg wat nieuwe boter toe en bak de rolletjes rondom aan. Bak ze ongeveer 5 minuten, draai ze regelmatig om. Houd je van rosé dan bak je ze iets korter en voor doorbakken ietsjes langer (ook afhankelijk van de dikte van de bieflap). Bak ze niet al te lang door anders kunnen ze taai worden. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie, zo kunnen de sappen van het vlees zich beter verdelen en blijft het lekker mals. Hak het sjalotje heel fijn en bak in het braadvet van het vlees. Blus af met een scheutje balsamicoazijn en een scheutje water. Breng het vocht aan de kook en roer de aanbaksels los. Haal de biefrolletjes uit de folie en serveer met de balsamicojus zodra deze klaar is.
 
Lekker met aardappeltjes of aardappelpuree.

 

Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel