Biefrolletjes met groenten
Leuk om te serveren met kerst: verschillende groenten omwikkeld met bief en een balsamicojus
Ingrediënten
4 bieflappen (ongeveer 500 gram)
1 courgette
1 paprika
200 gr wortels
Scheut balsamicoazijn
1 sjalotje
Roomboter om in te bakken
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Peper en zout
Materialen
Huishoudfolie
Prikkertjes
Aluminiumfolie
Bereiding
Was de groenten en snijd in dunne staafjes of reepjes. Snijd de courgette reepjes en eventueel die van de wortel ook een of twee keer door de lengte doormidden. Verhit een klein beetje boter in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de paprika en wortel toe en bak 5 min. Voeg daarna de courgette toe en bak nog 5 mee. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Check of de groenten niet meer al te hard zijn en schep de groenten uit de pan.








Verhit de pan (zelfde als de groenten) en voeg wat nieuwe boter toe en bak de rolletjes rondom aan. Bak ze ongeveer 5 minuten, draai ze regelmatig om. Houd je van rosé dan bak je ze iets korter en voor doorbakken ietsjes langer (ook afhankelijk van de dikte van de bieflap). Bak ze niet al te lang door anders kunnen ze taai worden. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie, zo kunnen de sappen van het vlees zich beter verdelen en blijft het lekker mals. Hak het sjalotje heel fijn en bak in het braadvet van het vlees. Blus af met een scheutje balsamicoazijn en een scheutje water. Breng het vocht aan de kook en roer de aanbaksels los. Haal de biefrolletjes uit de folie en serveer met de balsamicojus zodra deze klaar is.
Lekker met aardappeltjes of aardappelpuree.