Biefstuk met rode kool

Super snel en toch kerstwaardig gerecht: (herten)biefstuk met rode kool, cranberry's en appel

Ingredienten
750 gr rode kool (uit vriezer)
handje cranberries
4 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
4 stukken (herten)biefstuk, op kamertemperatuur
peper en zout
1 theelepel tijm
scheutje olie
boter om te bakken
2 appels
snuf kaneel
 
Materialen
appelboor
aluminiumfolie
 
Bereiding
Doe de biestukken in een kom of diep bord. Voeg een scheutje olie toe en een snuf peper, zout en tijm. Schep door elkaar. Verwijder met een appelboor of met het klokhuis van de appels en snijd in plakjes. Bestrooi de plakjes met wat kaneel. Verhit een klontje boter in een pan en bak de plakjes appel 2 minuten aan beide zijden. Verhit een pan op het vuur en voeg de rode kool toe direct uit de vriezer en warm hierin op (in de magnetron kan ook).
 
biefstuk rodekool 01
biefstuk rodekool 01
biefstuk rodekool 01
biefstuk rodekool 01
Verhit een koekenpan (of gebruik die van de appel) op hoog vuur en smelt hierin ook een klontje boter. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan beide kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstuk 2 minuten in aluminiumfolie rusten (iets langer kan ook als de rest van het eten nog niet klaar is). Schep de cranberries door de rode kool en schep op een bord. Bestrooi met wat hazelnoten. Serveer met een paar plakjes gebakken appel en de biefstuk. Garneer eventueel met een takje tijm.
 
Lekker voor erbij: aardappelpuree taartjes of gebakken aardappeltjes
 
Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!