Biefstuk met rode kool
Super snel en toch kerstwaardig gerecht: (herten)biefstuk met rode kool, cranberry's en appel
Ingredienten
750 gr rode kool (uit vriezer)
handje cranberries
4 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
4 stukken (herten)biefstuk, op kamertemperatuur
peper en zout
1 theelepel tijm
scheutje olie
boter om te bakken
2 appels
snuf kaneel
Materialen
appelboor
aluminiumfolie
Bereiding
Doe de biestukken in een kom of diep bord. Voeg een scheutje olie toe en een snuf peper, zout en tijm. Schep door elkaar. Verwijder met een appelboor of met het klokhuis van de appels en snijd in plakjes. Bestrooi de plakjes met wat kaneel. Verhit een klontje boter in een pan en bak de plakjes appel 2 minuten aan beide zijden. Verhit een pan op het vuur en voeg de rode kool toe direct uit de vriezer en warm hierin op (in de magnetron kan ook).




Lekker voor erbij: aardappelpuree taartjes of gebakken aardappeltjes