Biefstuk met rode kool

Super snel en toch kerstwaardig gerecht: (herten)biefstuk met rode kool, cranberry's en appel

Ingredienten
750 gr rode kool (uit vriezer)
handje cranberries
4 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
4 stukken (herten)biefstuk, op kamertemperatuur
peper en zout
1 theelepel tijm
scheutje olie
boter om te bakken
2 appels
snuf kaneel
 
Materialen
appelboor
aluminiumfolie
 
Bereiding
Doe de biestukken in een kom of diep bord. Voeg een scheutje olie toe en een snuf peper, zout en tijm. Schep door elkaar. Verwijder met een appelboor of met het klokhuis van de appels en snijd in plakjes. Bestrooi de plakjes met wat kaneel. Verhit een klontje boter in een pan en bak de plakjes appel 2 minuten aan beide zijden. Verhit een pan op het vuur en voeg de rode kool toe direct uit de vriezer en warm hierin op (in de magnetron kan ook).
 
biefstuk rodekool 01
biefstuk rodekool 01
biefstuk rodekool 01
biefstuk rodekool 01
Verhit een koekenpan (of gebruik die van de appel) op hoog vuur en smelt hierin ook een klontje boter. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan beide kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstuk 2 minuten in aluminiumfolie rusten (iets langer kan ook als de rest van het eten nog niet klaar is). Schep de cranberries door de rode kool en schep op een bord. Bestrooi met wat hazelnoten. Serveer met een paar plakjes gebakken appel en de biefstuk. Garneer eventueel met een takje tijm.
 
Lekker voor erbij: aardappelpuree taartjes of gebakken aardappeltjes
 
8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.