Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegbroodjes met kip

Deze vlechtbroodjes met bladerdeeg zijn gevuld met pulled chicken met een Mexicaanse twist!

Ingrediënten
  • 1 kipfilet
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 100 gr roomkaas of ricotta
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Snuf knoflook
  • 1 ml mini blikje mais a 106of 2 eetlepels mais
  • 1 ei
  • verse koriander
  • Optioneel: snuf chili

Bereiding
Kook de kip in een pan met water. Kook deze in ca. 15 min gaar. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Haal de kip uit de pan en trek met een vork uit elkaar tot pulled chicken. Doe in een kom en voeg de ricotta toe en een snuf paprikapoeder, komijn, knoflook en peper en zout en eventueel een snuf chili. Voeg de uitgelekte maïs toe. Hak de koriander fijn en schep er door. Snijd twee hele dunne lijntjes over een velletje bladerdeeg zodat je 3 gelijke stroken hebt. Snijd ca. 10 sneetjes aan de linker en rechter kant tot de lijn zodat je dunne strookjes hebt. Verwijder de 2 onderste en 2 bovenste strookjes. Verdeel wat van het kipmengsel over het midden, vouw de flapjes boven en onder naar boven over het mengsel. Vouw de strookjes om en om over de vulling. Leg de bladerdeegbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in 25 minuten mooi gaar en bruin. Ze zijn warm vind ik het lekkerste maar koud kan eventueel ook.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette