Bladerdeegbroodjes met kip

Deze vlechtbroodjes met bladerdeeg zijn gevuld met pulled chicken met een Mexicaanse twist!

Hapjes en snacks 45 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 8 stuks

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de kip in een pan met water. Kook deze in ca. 15 min gaar. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Haal de kip uit de pan en trek met een vork uit elkaar tot pulled chicken. Doe in een kom en voeg de ricotta toe en een snuf paprikapoeder, komijn, knoflook en peper en zout en eventueel een snuf chili. Voeg de uitgelekte maïs toe. Hak de koriander fijn en schep er door. Snijd twee hele dunne lijntjes over een velletje bladerdeeg zodat je 3 gelijke stroken hebt.

  2. Snijd ca. 10 sneetjes aan de linker en rechter kant tot de lijn zodat je dunne strookjes hebt. Verwijder de 2 onderste en 2 bovenste strookjes. Verdeel wat van het kipmengsel over het midden, vouw de flapjes boven en onder naar boven over het mengsel. Vouw de strookjes om en om over de vulling. Leg de bladerdeegbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in 25 minuten mooi gaar en bruin. Ze zijn warm vind ik het lekkerste maar koud kan eventueel ook.



  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
36 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!