Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegrolletjes met paprika

Leuk hartig hapje voor oud en nieuw: bladerdeegrolletjes met kaas, paprika en peterselie

Ingrediënten 
1 rol vers bladerdeeg of 6 losse velletjes bladerdeeg uit de vriezer
75 gr kruiden roomkaas
2 geroosterde paprika’s uit pot
Tak verse peterselie
50 gr geraspte kaas
1 ei 
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt leg je er aan de lange zijde 3 naast elkaar en de korte zijde 2, maak deze met de naden aan elkaar tot 1 grote plak. Besmeer het hele oppervlak met roomkaas.
 
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd net als de peterselie fijn. Verdeel de stukjes paprika en peterselie over de roomkaas. Bestrooi met de geraspte kaas.
 
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
Rol het bladerdeeg via de lange zijde op. Snijd de rol in plakjes van ca 1 cm. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer de bovenzijde met wat losgeklopt ei. Bak ze ongeveer 20 min in de oven. Zowel warm als koud lekker.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×