Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegrolletjes met paprika

Leuk hartig hapje voor oud en nieuw: bladerdeegrolletjes met kaas, paprika en peterselie

Ingrediënten 
1 rol vers bladerdeeg of 6 losse velletjes bladerdeeg uit de vriezer
75 gr kruiden roomkaas
2 geroosterde paprika’s uit pot
Tak verse peterselie
50 gr geraspte kaas
1 ei 
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt leg je er aan de lange zijde 3 naast elkaar en de korte zijde 2, maak deze met de naden aan elkaar tot 1 grote plak. Besmeer het hele oppervlak met roomkaas.
 
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd net als de peterselie fijn. Verdeel de stukjes paprika en peterselie over de roomkaas. Bestrooi met de geraspte kaas.
 
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
Rol het bladerdeeg via de lange zijde op. Snijd de rol in plakjes van ca 1 cm. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer de bovenzijde met wat losgeklopt ei. Bak ze ongeveer 20 min in de oven. Zowel warm als koud lekker.

 

Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst