Bladerdeegrolletjes met paprika

Leuk hartig hapje voor oud en nieuw: bladerdeegrolletjes met kaas, paprika en peterselie

Ingrediënten 
1 rol vers bladerdeeg of 6 losse velletjes bladerdeeg uit de vriezer
75 gr kruiden roomkaas
2 geroosterde paprika’s uit pot
Tak verse peterselie
50 gr geraspte kaas
1 ei 
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt leg je er aan de lange zijde 3 naast elkaar en de korte zijde 2, maak deze met de naden aan elkaar tot 1 grote plak. Besmeer het hele oppervlak met roomkaas.
 
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd net als de peterselie fijn. Verdeel de stukjes paprika en peterselie over de roomkaas. Bestrooi met de geraspte kaas.
 
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
bladerdeegrolletjes 01
Rol het bladerdeeg via de lange zijde op. Snijd de rol in plakjes van ca 1 cm. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer de bovenzijde met wat losgeklopt ei. Bak ze ongeveer 20 min in de oven. Zowel warm als koud lekker.

 

128 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!