Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegtaartje met peer

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, peer en noten.
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
250 gr mascarpone
Snufje kaneel
Zakje vanillesuiker
2 peren
2 eelt hazelnoten (of andere noten)
gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken
Boter om in te vetten
 
Materialen
Bakpapier
4 lage schaaltjes (bv tapas schaaltjes)
 
Bereiding
Verwarm de oven opp 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn doormiddel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes en druk zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot en wat kaneel.
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s