Bladerdeegtaartje met peer

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, peer en noten.
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
250 gr mascarpone
Snufje kaneel
Zakje vanillesuiker
2 peren
2 eelt hazelnoten (of andere noten)
gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken
Boter om in te vetten
 
Materialen
Bakpapier
4 lage schaaltjes (bv tapas schaaltjes)
 
Bereiding
Verwarm de oven opp 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn doormiddel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes en druk zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot en wat kaneel.
17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.