Bloemkool curry

Probeer eens dit recept voor een curry met kip en lekker veel groenten

Ingredienten
400 gr bloemkool in roosjes
4 gekookte eieren
500 gr kip in blokjes
250 ml kokosmelk
2 eetlepels rode curry pasta
1 ui, gesnipperd
olijfolie om te bakken
200 gr sperziebonen
1 pak tomatenblokjes a 400 gr
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 gr cashewnoten
Peterselie
 
Bereiding
Kook de bloemkool en de sperziebonen 3 minuutjes in een pan met water voor. Bak de ui en knoflook in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de kip toe, en als deze gaar is de rode curry pasta.
 
curry bloemkool 01
curry bloemkool 01
curry bloemkool 01
curry bloemkool 01
Giet de kokosmelk er bij en de tomatenblokjes. Laat het mengsel even pruttelen. Voeg de boontjes en bloemkool toe en verwarm nog even mee. Serveer de curry met cashewnoten, gekookte eieren en wat verse peterselie. 
 
280 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.