Bloemkool curry

Probeer deze snelle en gezonde bloemkool curry met kokosmelk en rode currypasta. Een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd met spinazie en kikkererwten. Lekker om te serveren met naanbrood of rijst.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes 2 minuutjes en spoel ze af onder de koude kraan.

  2. Verhit een pan en verhit de olie en voeg de rode currypasta toe. En vervolgens ook de bloemkoolroosjes.

  3. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Schep goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en roer alles door elkaar. Breng zachtjes aan de kook.

  4. Voeg de spinazie toe aan de bloemkoolcurry en laat nog 5 minuutjes zachtjes met deksel op de pan koken tot de spinazie geslonken is en de bloemkool beetgaar is.

  5. Bestrooi de bloemkool en kikkererwten curry met wat cashewnoten.

  6. Tip: serveer de bloemkool curry met bijvoorbeeld wat naanbrood en/of rijst.

Heeft het gesmaakt?
35 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!